مشاوره نوجوان رواندرمانی روانکاوی تراپی روانشناسی روان پرواز
مشاوره نوجوان رواندرمانی روانشناسی روان پرواز

مشاوره نوجوان چیست؟

مشاوره نوجوان چیست؟

مرحله نوجوانی دوره گذار از کودکی به بزرگسالی بوده و معمولا در سنین 10 الی 19 سالگی اتفاق می افتد. در این دوره، نوجوان تغییرات روحی و جسمی بسیاری را تجربه می کند که این فرآیند با عنوان بلوغ شناخته می شود و مرحله ای است که تغییرات در هومون ها، بر روحیه و افکار نوجوانان تاثیر می گذارد.
​​​​​​​سال‌های نوجوانی یکی از چالش برانگیزترین مراحل رشدی برای انسان است. نوجوانان معمولا شروع به مواجه شدن با فشارهای جدید می‌کنند و بعضی اوقات هنگامی که با مشکل مواجه می‌شوند، به راحتی نمیتوانند آن مسائل را برطرف کنند. نوجوانان ممکن است برای مقابله با این مشکلات و یافتن روش مناسب برای حل آن، نیاز به جلسات مشاوره داشته باشند.
مشاوران و روانشناسان نوجوان، به نوجوانان کمک خواهند کرد که احساس شاد بودن، در امان بودن و دلگرمی در خود و پویایی در خانواده را احساس کنند. فرآیند رواندرمانی و مشاوره به ایشان کمک میکند تا بتوانند بر مسائل و مشکلاتی که در این دوره حساس رشدی، بر سر راه دستیابی به هویت و استقلال ایشان قرار دارد، فائق آیند.
همچنین جلسات رواندرمانی و مشاوره، نه تنها بر خود نوجوان بلکه بر خانواده او نیز متمرکز است. چراکه خانواده به عنوان هسته اصلی تربیت نوجوانان، نقش مهمی در شکل گیری احساسات، عواطف، هیجانات و شناخت ایشان دارد. رواندرمانگران و مشاوران نوجوان ترجیح می دهند مشارکت خانواده را نیز داشته باشند زیرا همانطور که اشاره شد، آنها جایگاهی اساسی در تربیت نوجوانان داشته و در روند گذار نوجوان از دوران نوجوانی به بزرگسالی و یا حل مشکلات ایشان دارای نقشی تعیین کننده هستند. به بیان واضح ترريا، خانواده میتواند سازنده محیط و بستری باشد که نوجوان بتواند با حفظ آرامش و خونسردی، به موفقیت و پیشرفت در زندگی خویش دست یابد یا حتی میتواند سازنده بستری در جهت تسهیل روند نزولی رشدی نوجوان خویش، باشد!
بنابراین والدین باید آماده مشارکت در جلسات مشاوره و رواندرمانی باشند و اهمیت و جایگاه نقش خویش را جدی بگیرند، چراکه ایشان، به عنوان مراجع قدرت در خانواده، نقشی بسیار تعیین کننده در تربیت فرزندان خود دارند و این مهم به هیچ عنوان قابل انکار و یا چشم پوشی نیست. به عبارتی ادامه روند جلسات مشاوره، منوط است به تعامل پویای نوجوان و والدین در طی فرآیند رواندرمانی.



​​​​​​​اهداف مشاوره و رواندرمانی نوجوان چیست؟

شرکت در جلسات رواندرمانی و مشاوره اختیاری است، نه اجباری!

ممکن است که شما تصمیم به مراجعه به مشاوره نوجوان داشته باشید؛ اما فرزندتان از مراجعه سر باز بزند. این موضوع کاملا طبیعی است و به دلیل سنین بلوغی که فرزند شما در آن قرار دارد، خیلی دور از انتظار نیست. این نکته را فراموش نکنید که او را هرگز برای مشاوره، مجبور نکنید.اجبار، انگیزه تغییر را از او می‌گیرد و او علیه مشاور خود نیز موضع خواهد گرفت.
از طرفی ممکن است خود او هیچ گاه پیشنهاد رفتن به مشاوره را ندهد. پس نیاز است که او را دعوت کنید. گفت‌گوی شما نباید حس ترحم، زور گویی، اتهام یا مریض انگاری به او بدهد. درباره فواید مشاوره صحبت کنید و این که می‌تواند چه اثری روی حال او بگذارد.
در هنگام مطرح کردن موضوع، از او بپرسید و ببینید که آیا مایل است به مشاوره نوجوان رجوع کند؟ اگر خود شما تجربه مشاوره داشته باشید که بسیار عالی است. از تجربه خود بگویید تا ترس و خجالت او را کنار بزنید.
شما باید شنونده فرزند خود باشید؛ افکار و احساسات او را جدی بگیرید و به او امید و انگیزه بهبود اوضاع را بدهید. طوری صحبت کنید که ترسی از روان‌درمانگر نداشته باشد و امید خود را ازدست ندهد و به او این اطمینان را بدهید روانشناس او رازدار است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

​​به منظور رزرو نوبت، فرم زیر را پر کنید.

فرم دریافت نوبت

رزرو نوبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

اشتراک گذاری مقاله

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید