1, کارشناسی ارشد مشاوره دانشگاه الزهرا، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی 2, دکتری، گروه مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران 3, کارشناسی ارشد دانشگاه علم و فرهنگ، دانشکده هنر و معماری
چکیده پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی سایکودرام بر افزایش عزت نفس روی دانش آموزان دختر چهارم ابتدایی انجام گرفت.روش مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. گروه نمونه متشکل از 18 دختر چهارم ابتدایی بود، که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان کودکانی که نمره پایین تر از خط برش در عزت نفس داشتند، انتخاب و در دو گروه قرار داده شدند، به طوری که 9 نفر از مبتلایان یاد شده به شکل تصادفی در گروه آزمایش و 9 نفر در گروه کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش بر اساس روش درمان سایکودرام در 10 جلسه 90 دقیقه ای تحت درمان قرار گرفتند و گروه کنترل هیچگونه مداخله ای را دریافت نکردند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت 1(SEI) و بسته آموزشی سایکودرام بود. از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و همچنین از روش کوواریانس تک متغیری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها حاکی از تفاوت معنادار میانگین عزت نفس بین گروه آزمایشی و کنترل بود و وضعیت کودکانی که نمره پایین تر از خط برش در عزت نفس داشتند، پس از مداخله سایکودرام در پس آزمون بهتر از پیش آزمون گردید. نتیجه گیری حاصل بیانگر آن بود که سایکودرام به عنوان یک مداخله درمانی می تواند بهبود عزت نفس کودکان را به دنبال داشته باشد.
کلیدواژهها عزت نفس سایکودرام
زبان فارسی
سومین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی، مشاوره و علوم رفتاری تیر 1395
ثبت کلمه عبور خود را فراموش کردهاید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.