خانواده درمانی یا مشاوره خانواده نوعی مشاوره روانشناختی (رواندرمانی) است که به اعضای خانواده در حل تعارضات و تقویت روابط کمک میکند و به برطرف کردن مسائل خانوادگی و آنچه در یک خانواده میگذرد، میپردازد. به عبارتی مشاوره خانواده به بررسی مسائل و مشکلات همه افراد خانواده یا صرفا افرادی از خانواده که حاضر به شرکت در جلسات مشاوره هستند، میپردازد و با آنها ارتباط مؤثر و مفیدی برقرار میکند. مشاوران خانواده از جمله رواندرمانگرانی هستند که به دلیل بررسی کل خانواده و مراجعه همه اعضای خانواده، میتوانند تحلیل بهتر و روشن تری از مسائل افراد آن خانواده داشته باشند.
خانواده در زندگی، رشد افراد و ملت ها نقش تاریخی مهمی داشته است. منشا خانواده به دوران پیش از تاریخ بازمیگردد، زمانی که نیاکان ما، نخستین واحد خانواده را تشکیل دادند. گرچه خانواده در طول زمان، متحول شده لیکن بسیاری از کارکردهای اولیه اش را حفظ کرده است. کارکردهای اساسی خانواده در برگیرنده موارد ذیل میباشد.
خانواده کودکان را تولید و اجتماعی میکند.
خانواده به عنوان یک واحد همکاری اقتصادی عمل میکند.
منبعی برای صمیمیت فراهم میکند و به ما نقش های اجتماعی میبخشد.
خانواده فراهم کننده برخی از عمیق ترین و ارضا کننده ترین تجربیات هیجانی زندگی ما میباشد. این تجربیات هیجانی عبارتند از؛ عشق، ازخودگذشتگی، دلبستگی، تعلق خاطر، شوخی و لذت.
خانواده از طریق گوش دادن به حرف های اعضا، همدلی کردن، حمایت کردن و ایجاد اطمینان متقابل افراد نسبت به یکدیگر، میتواند درمان کننده نیز باشد.
اساس خانواده درمانی چندبعدی است. یک دلیل مهم کاربرد خانواده درمانی این است که اغلب مشکلات زندگی از درون خانواده ها برمیخیزد و به آن مربوط میشود. خانواده ها به عنوان نیروی های قدرتمندی دیده میشوند که برای سود و زیان اعضای خود با یکدیگر همکاری میکنند. به علت وجود یک وابستگی درونی بین اعضای خانواده، عمل هر یک از اعضا بر سلامت یا اختلال هر فرد و کل خانواده به عنوان یک مجموعه تاثیر میگذارد. در صورتی که یک عضو خانواده دچار یک مساله یا درگیری روانی و یا جسمانی شود، معمولا دیگر اعضای خانواده سعی میکنند به او در حل مشکلش کمک کنند. خانواده درمانی در اینجا اهمیت دوچندان پیدا میکند! چراکه خانواده درمانی نه تنها به یک عضو خانواده که به طور مشخص دارای مساله و یا درگیری روانی میباشد، کمک میکند بلکه به حل تعارضات و مشکلات دیگر اعضا و در نهایت مجموعه خانواده به عنوان یک سیستم، می پردازد. مشاوره خانواده به عنوان یک روش درمانی اساسی و چندبعدی برای تمامی اعضا خانواده مفید و یاری رسان بوده و سبب بهبود عملکرد کل سیستم خانواده میشود.
هدف از مشاوره خانواده این است که به افراد در بهبود ارتباطات، حل مشکلات خانوادگی، درک و رسیدگی به چالش های خانوادگی و ایجاد یک محیط سالم در خانه با عملکرد بهتر کمک شود.
تا اینجا متوجه شدیم که مشاوره خانواده یا همان خانواده درمانی به عنوان یکی از اساسی ترین و مهم ترین انواع رواندرمانی بوده که به دلیل تمرکز بر کل خانواده به عنوان یک سیستم، دارای فواید مهم فراوانی میباشد. مشاوره خانواده علاوه بر فایده ای که به یک خانواده میرساند، میتواند برای جامعه نیز بسیار مفید باشد. زیرا همانطور که میدانیم، جامعه متشکل از تعداد بیشماری خانواده بوده که به طور مداوم با یکدیگر در تعامل هستند و این تعامل پویا و پیوسته بر حیات، منافع و مضرات آنان تاثیرگذار است. در روان پرواز، تجربه به ما ثابت کرده است که همواره، میزان رضایتمندی از جلسات خانواده درمانی توسط مراجعین بسیار بالا بوده به عبارت دقیق تر، طبق بررسی های صورت گرفته بیش از 96 درصد مراجعان جلسات مشاوره خانواده را عالی و بسیار اثربخش معرفی کرده اند که این میزان از رضایتمندی میتواند مهر تاییدی بر اهمیت و فایده خانواده درمانی به عنوان یکی از مهم ترین شیوه های رواندرمانی برای ما باشد. در پایان، اگر احساس میکنید شما هم نیاز به جلسات مشاوره خانواده دارید، روان پرواز با تیمی از متخصصان رواندرمانی و مشاوره خانواده در کنار شماست تا بتوانید مسائل و مشکلات را به طور عمیق و پایدار حل کرده و بار دیگر آرامش، سلامت روان و آسایش را برای خود و عزیزانتان به ارمغان بیاورید.
ثبت کلمه عبور خود را فراموش کردهاید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.